Hamurun gaz oluşturma yeteneğini ve gaz tutma kapasitesini artırır.
Hamur direnci ve ekmeklik enerjisini artırır.
Daha iyi bir ekmek hacmi, yumuşak ve küçük gözenekli bir yapı sağlar.
Alfa amilaz aktivitesini dengeler.
Bayatlamayı geciktirir.
GENEL ÖZELLİKLER
VITALEX PITA, pide unları için özel olarak üretilmiştir. Halk arasında pide ununun açılmama, yırtılma veya kabarmama olarak bilinen problemlerini çözmek için geliştirilmiştir. İçeriğindeki enzimlerin çalışması ile hamurun elastikiyeti arttırılır ve böylece daha iyi açılabilen ve işleme sırasında yırtılmayan bir hamur yapısı elde edilir. Unun fizikokimyasal ve reolojik özellikleri göz önünde bulundurularak 50 kg un başına 6-10 gr aralığında kullanılır. Bu dozajlarda kullanıldığında yukarıda bahsedilen problemleri çözmenin yanı sıra ürünün ekmek kalite kriterlerini karşılamasına da yardımcı olur.
RAF ÖMRÜ serin ve kuru bir ortamda saklandığında üretim tarihinden itibaren 1 yıldır.
ISO 9001:2000 Kalite Güvencesiyle üretilmektedir.
T.C. TARIM BAKANLIĞI’ndan Üretim İzni alınmıştır. Firmamızın üretime uygunluğu düzenli denetimler ile kontrol edilmektedir.
Teknik Özellikler
Rhizopus oryzae, Aspergillus spp., Trichoderma spp. , suşlarından üretilen ve 45-55 C optimum çalışma sıcaklığında hammaddelerden elde edilmektedir.