Endüstriyel Laboratuvar Değirmeni

RM 1900

Buğday Kalitesinin Satın Alma Aşamasında Belirlenmesini Sağlar

  • Endüstriyel değirmendeki temel adımları simüle eder;
  • 3 adet yivli valsten oluşan bir kırma bölümü ve 2 adet düz valsten oluşan bir inceltme bölümüne sahiptir. Yivli valslerde kırma işlemi yapar.
  • Alım noktalarında, buğday kalitesinin tespit edilmesini sağlar.
  • Buğday paçalının kalite kriterlerine uygunluğunun değerlendirilmesini sağlar.
  • Eleme işlemi sonrasında un, irmik ve kaba kepek 3 ayrı kapta elde edilir. İlk aşamada elde edilen irmiğin, düz valslerde ince öğütülmesini sağlar. Eleme işlemi sonucunda, un ve ince kepek elde edilir.
  • Kırma bölümünden ve inceltme bölümünden elde edilen un birleştirilerek toplam un elde edilir. Bu değer, un verimini göstermektedir.
  • Daha az bakım gerektirir.
  • Yüksek kalitede reolojik analiz yapılmasını sağlar.
  • Valsler uzun ömürlüdür.
  • Basit, tekrarlanabilir ve standartlaştırılmış yönteme sahiptir.
  • Bu değirmenden elde edilen unların biyokimyasal bileşimi endüstriyel unlara çok yakındır (saflık, granülometri, histolojik bileşim, nişasta zedelenmesi, protein kalitesi ve miktarı).
  • Elde edilen unun teknik karakterizasyonu hakkında bilgi verir. Metalik parçacıklar, öğütmeden önce manyetik temasla elimine edilir.
  • CE sertifikalı.

Diğer Ürünler